Evert via Instagram


Hier staat mijn instagram-account. Hier plaats ik voornamelijk filmpjes van mijn eigen trainingen in de aanloop van het Nederlands kampioenschap Powerliften in December. De sport powerlifting beoefen ik nu iets meer dan 1 jaar. De bedoeling van Powerlifting is om met een zo zwaar mogelijk gewicht 1 herhaling van de squat, het bankdrukken en de deadlift te laten zien aan de jury. Het totaal van de beste beurt van de 3 oefeningen bepaald de kampioen.

Het is een erg leuke uitdaging voor mij om mij elke wedstrijd weer te verbeteren en op nationaal niveau mee te doen. Veel kijkplezier, en laat mij weten wat je er van vindt!


Trekken; de pull-up voor beginners


Hier behandelt Evert de trekkende beweging. Bij de trekkende beweging moet je je voorstellen dat je een groot object trekt waarbij je je hele lichaam gebruikt. In deze nieuwe aflevering laat Evert je diverse oefeningen zien waarbij je een trekkende beweging maakt, de belangrijkste daarbij is de pull-up. Maar ook de kettlebell komt aan bod!

Duwen; de push-up voor beginners


Tijd voor de push-up! Evert besteed vandaag aandacht aan het langzaam aan werken naar een goede push-up. Hij gebruikt de Smith Machine om een lichtere variant van de push-up uit te voeren. Indien je de push-up volledig beheerst kun je doorgaan met het dippen, ook deze oefening behandelt hij in de aflevering.

Vitale push-up


In deze aflevering gaat Evert dieper in op de uitvoering van een push-up zonder daarbij onnodige schade aan te richten aan de schouder. De focus ligt dus vooral op de borst en de triceps. Voor de één zal deze aflevering gesneden koek zijn, toch ziet Evert nog te vaak mensen deze oefening niet juist uitvoeren.

Vitale deadlift


Evert geeft je in deze aflevering tips over je houding tijdens het uitvoeren van de deadlift. Zoals bij veel oefeningen het geval is, is de vitale houding een belangrijk onderdeel van de juiste uitvoer van de deadlift. Hij laat je diverse methoden zien waarmee je kunt controleren of je uitvoering juist is.

Sportspecifiek en Vitaal Trainen


In deze aflevering behandelt Evert de sprong. Er zijn veel sporten waarbij je moet springen en een sprong eindigt vrijwel altijd met een harde landing, tenzij je een box jump uitvoert. Op die manier voorkom je onnodige schade aan gewrichten tijdens je training.