S: Beste Evert,

Voor mijn opleiding Sport, Management en Ondernemen moet ik voor het vak M&O 2 interviews afnemen met 2 personen die een eigen bedrijf hebben. Voor deze interviews heb ik fitness als thema gekozen omdat ik later ook iets in de fitnesswereld wil gaan doen. Ik wou graag jou interviewen omdat ik denk dat jouw verhaal super inspirerend is voor andere mensen. Super bedankt dat ik je mag interviewen!

Ik heb een paar vragen over EPT Training en hoe jij daar zelf over nadenkt.

Antwoorden staan achter de E:

 • Wanneer ben je begonnen met personal training te geven en was dit eerst voor een ander bedrijf?
  E: augustus 2012 ben ik begonnen met het geven van Bootcamps, ik heb mij aangesloten bij een ander bedrijf, in 2014 ben ik in ook in Hoofddorp gaan werken als Personal trainer en op 15 augustus 2015 ben ik begonnen met het huren van de vestiging Vondelweg te Haarlem van Basic-Fit.
 • In welk jaar ben je met EPT Training begonnen en waarom ben je ermee begonnen?
  E: In 2013, ik was klaar met een jaar international business school in Amsterdam en het leek mij leuk iets te doen met mijn passie voor sport. Ik ben toen begonnen met het geven van Bootcamps.
 • Waar komt de naam EPT Training vandaan?
  E: De naam staat voor: Evert’sPersonalTraining. Ik wilde niet dat andere trainers zich met de volledige naam hoefde te identificeren dus heb ik mij insgeschreven bij de KVK als EPT. De web-pagina EPT nl/com was al verkocht dus ik heb met mijn webdesigner voor EPTtraining.nl gekozen.
 • Hoe ben je op dit logo gekomen en waar staat het voor?
  E: De (web-)desiginer Maarten van http://storytailors.nl/ heb ik opdracht gegeven een stoer lettertype te gebruiken voor EPT, zoals de amerikaanse college-teams, hij heeft in zijn onderzoek gezien dat alle college-teams ook een dier als mascotte hebben. Hij vond het passend een stoere Bever te gebruiken, die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Toevallig ben ik ook geboren in Beverwijk, maar dat wist hij niet.
 • Waar komt jou motivatie vandaan om door te gaan met EPT Training?
  E: Onlangs heb ik met mijn verloofde een huis gekocht, dus ik heb de inkomsten de komende jaren nodig. Verder haal ik heel veel genoegdoening uit mijn werk en hobby (trainen voor het NK powerlifting)
 • Hoeveel mensen werken er bij EPT Training?
  E: Op dit moment werken er 14 mensen bij EPTtraining
 • Wat vind jij belangrijk in jouw bedrijf? (bijvoorbeeld: een fijne werksfeer)

  E: Veiligheid is altijd nummer 1. Dus geen blessures oplopen en veilig trainen en werken, ook moet iedereen zich op zijn/haar gemak moeten voelen dus het gevoel van veiligheid is ook belangrijk. Ook doen wij alles op eigen kracht en hanteren wij een “no-needle policy”. Daarna is plezier erg belangrijk want alleen met plezier gaat de sporter het traject volhouden. En uiteraard is resultaat daar nauw aan verbonden.

 • Waarom kiest de consument voor jou en niet voor een andere personal trainer? (Het liefst in 1 zin verwoord)
  E: Ik help de sporten met het volhouden + een glimlach, om het gewenste resultaat te bereiken.
 • Waar droom je van om over 5 jaar te zijn?
  E: Over 5 jaar wil ik 5 clubs van Basic-fit huren met in elk 3 full-time trainers en daarnaast een eigen studio gekocht hebben.
 • Welke doelen heb je nu die je wilt bereiken met EPT Training?
  E: Nu wil ik in elke club minimaal 3 full-time trainers aannemen, elk jaar 2 stagiares begeleiden in Haarlem die ook trainer kunnen worden. Verder wil ik zelf 100 uur per maand PT blijven geven aan verschillende sporters/clienten en 4 keer per jaar op vakantie en elke vrijdag/zaterdag en zondag-middag/avond vrij zijn om met mijn partner leuke dingen te doen
 • Wat is de kracht van EPT Training?
  E: Coaching met een glimlach, helpen volhouden, behalen van resultaat en doelen op een betaalbare en flexibele manier.
 • Wat is de zwakte van EPT Training?
  E: Concurentie die zegt dat zij Personal training aanbieden terwijl het small-group training is. En Personal trainers die roepen dat zij miraculeuze resultaten kunnen behalen in dagen/weken, dat dit niet lukt en dat de clienten het vertrouwen in Personal training hierdoor verliezen.
 • Welke kansen heeft EPT Training om te groeien of om doelstellingen te behalen?
  E: Grote kansen. Elke club in Nederland van Basic-fit waar ik 2 gemotiveerde trainers kan vinden of opleiden zal ik van Basic-fit huren. En elke gym-locatie in een straal van 25 kilometer die betaalbaar en rendabel is zal ik bezichtigen om hier een personal training-studio in te bouwen.
 • Wat zijn bedreigingen voor EPT Training?
  • Wat is de grootste concurrent?
   E: Ik ben niet bezig met concurrenten, ik luister alleen naar de verhalen waar de leden van Basic-fit mee komen, en probeer ons eigen beleid hier op aan te passen. Luisteren is het beste wat ik kan doen.
 • Kun je een korte functieomschrijving geven van jezelf?
  • Taken, welke dingen moet je doen?
   E: Ik geef personal training aan mijn clienten/sporters en ik heb dagelijks contact met de trainers en potentiele trainers.
  • Verantwoordelijkheden, waar word je op aangesproken wanneer iets fout gaat? E: De meeste verantwoordelijheid heb ik naar mijn eigen sporters/clienten, die mij aanspreken op mijn functioneren. Verder zorg ik dat de locaties zo optimaal mogelijk worden ingericht voor het geven van Personal-training.
  • Bevoegdheden, wat mag je? E: Ik mag gezonde mensen helpen met het behalen van hun sport-doelen.
  • Samenwerkingsverbanden, met wie werk je samen? E: Ik werk samen met de trainers en gastheren/vrouwen van Basic-fit.
 • Ben je tevreden hoe alles nu loopt? Gaat alles op rolletjes?
  E: Alles gaat prima, echter ben ik continu bezig met het verbeteren van de website op het gebied van SEO en SEA. Het liefste zou ik elke dag een aanmelding willen krijgen van een sporter/client, om zo naast mijn agenda, ook de agenda van mijn collega-trainers vol te krijgen.
 • Wat zou je graag anders zien aan EPT Training?
  E: Graag zou ik meer trainers en clienten/sporters gelukkig maken met onze diensten.
 • Welk beeld heeft de consument van EPT Training?
  E: Een kwaliteits-product waarin 1 op 1 training genoten kan worden.
 • Hoe wilt EPT Training overkomen op de consument?
  E: Als een kwaliteits-bedrijf waar op een plezierige en veilige manier zijn of haar resultaat behaald kan worden.
 • Is er een hechte band tussen de consument en EPT Training?
  E: Jazeker, zonder consument is er geen EPTtraining
 • Hoe probeer je als EPT Training op te vallen voor de consument?
  E: Door doorlopen kwaliteit te bieden aan de consument en trainers.
 • Als je een wens zou mogen doen voor EPT Training, hoe zou deze wens luiden?
  E: ““Personal training can change people’s lives and is a fulfilling career (not a part-time job). Teaching proper exercise technique and theory is the greatest weapon in our arsenal to decrease pain and suffering from disease, live more fulfilling lives, and save billions of dollars in health care costs.” en dat EPTtraining dit mag vervullen!

S: Ik hoop dat je zelf ook iets aan deze vragen hebt gehad. Super bedankt voor het meewerken!

Sportieve groet,

Sven Pouw

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *