“Met mijn passie voor sport, enthousiasme en ervaring, help ik je met het behalen van jouw doelen!”

Evert C. Maris | Personal trainer

In zijn jeugd was Evert erg actief bij de waterpolo-club KZC, trainde 6 keer per week en speelde ieder jaar mee met het selectie-team van Noord-Holland. Na de middelbare school wilde Evert graag docent worden en volgde de opleiding onderwijsassistent.
Onderwijs was niet zijn passie op dat moment en hij koos bij de Politie te solliciteren na 1 jaar (van de 4 voor de opleiding tot hoofdagent) had Evert i.s.m. de coaches besloten dat dit niet zijn roeping was.

Teleurgesteld in zijn (verkeerde) beroepskeuzes is Evert naar Curacao geëmigreerd. Wat een sabbatical zou zijn van 6 maanden werd een verblijf van 2.5 jaar.

Eerst werkte Evert veel in de horeca, (met de bijbehorende leefstijl van veel eten en drinken) tot hij besloot duikinstructeur te willen worden. Hier is echter wel een medische verklaring voor nodig van een arts. Want om te duiken moet de instructeur wel voldoende fit/gezond zijn.

Met een lichaamsgewicht van 122kg een te hoge bloeddruk/cholesterol en een slechte conditie vond de arts niet dat Evert gezond was. Dit was voor Evert het moment om eerst teleurgesteld en kwaad te zijn op de dokter en iedereen om hem heen en daarna zijn leven aan te pakken.

Hij verruilde zijn auto voor een mountainbike, ging elke dag naar de sportschool en begon zich te voeden met voornamelijk groenten, mager vlees en rijst. Hier is zijn passie en verslaving voor fitness ontstaan.

Na enige weken is hij nogmaals naar de arts gegaan en is uiteindelijk PADI-Divemaster geworden MET een baan bij “The Divebus Curacao”. Toen het eiland te klein werd en de uitdagingen minder werden heeft Evert besloten om terug naar Nederland te gaan. Direct bij aankomst had hij een baan gevonden als barkeeper. Toch wilde hij iets anders met zijn leven en is de opleiding: “International business” gaan volgen in Amsterdam.

Tijdens deze opleiding werd het nog duidelijker dan dat het voorheen al was dat Evert met zijn passie fitness en gezondheid wilde gaan werken en heeft het bedrijf “EPT” en www.epttraining.nl opgericht waar jij nu de informatie leest. Ook heeft Evert de opleidingen “vitaliteitscoach” en “personal trainer Pro” bij Chivo en de “Bayesian Personal training” van Menno Henselmans welke toonaangevend zijn in op het gebied van educatie voor personal trainers.


Elke dag bestaat voor Evert uit verschillende personal trainingen, het voeren van coachings-gesprekken, het op de hoogte blijven van de meest recente informatie op het gebied van fitness en gezondheid.

Ook traint Evert elke dag voor het NK powerlifting dat in 2023 gehouden gaat worden, na in 2018 Nederlands Kampioen en in 2019 3e van Nederland te zijn geworden!

Door zijn ervaring als extreem-obees (Bmi 38.1) zijn kennis van gezondheid (Chivo/Bayesian/Menno Henselmans PT) en zijn passie voor fitness, gezondheid en topsportbegeleiding heb jij de juiste persoon gevonden voor de meest uiteenlopende uitdagingen.

Evert is in 2020 vader geworden, daarom heeft hij nu ook enige persoonlijke ervaring met het combineren van een baan en het soms hectische gezinsleven.

Zowel bij afslanken, aankomen, een gezonde levensstijl aanleren en voor prestatie gerichte coaching heb jij de juiste persoon gevonden. Ook te vinden op Facebook.

Heb je een vraag?